sâmbătă, 6 aprilie 2013

Tencuiala decorativa se pregati in anumite conditii:



Se alege pentru lucru o zi frumoasa, cu temperaturi cuprinse intre 15 si 28 de grade Celsius, fara a exista pericolul sa ploua in timpul operatiunilor de aplicare, pentru ca Tencuiala Decorativa curge, iar peretele spalat de ploaie nu se mai poate remedia. Este nevoie de o alta aplicare dupa ce ai curatat-o pe prima.

Nu se da Tencuiala Decorativa pe caldura mare, pentru ca peretele, fiind incins, absoarbe prea tare si in scurt timp se cojeste. inainte de aplicarea Tencuielii Decorative, se da mai intai o mana de amorsa cu trafaletul sau cu bidineaua. Aplicarea Tencuielilor Decorative pe suport se va face numai dupa pregatirea corespunzatoare a acestuia, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaratoare asupra calitatii acoperirii si durabilitatii ei. Suprafetele pe care se aplica Tencuiala Decorativa trebuie sa fie rezistente, curate, desprafuite, uscate si degresate.

Betonul si Tencuielile noi se lasa in mod obligatoriu cel putin 4 saptamani pentru uscare. in caz contrar exista riscul ca bazicitatea cimentului din compozitia Tencuielii Decorative sa distruga atat structura tencuielii cat si a pigmentilor. Cimentul intarit se indeparteaza mecanic.

Dupa aplicare, Tencuiala Decorativa se lasa 10-12 zile sa se usuce bine.
Dupa ce Tencuiala Decorativa s-a uscat complet, lucru care dureaza cam 10-12 zile, peste ea se da iar cu amorsa pentru a curata praful ramas si pentru o aderenta mai buna si numai dupa aceea se aplica, dupa caz, o vopsea lavabila.

Instrumentele folosite pentru aplicarea Tencuielilor Decorative trebuie sa fie cat mai putin deteriorate de trecerea timpului sau de utilizarile anterioare, sa nu fie murdare sau ruginite. Ele trebuie, de asemenea curatate foarte bine inainte si dupa fiecare utilizare. Veti avea nevoie de: bidinea, pensula sau rola, mixer sau bormasina cu palete, gletiera din otel inoxidabil, drisca. Bidinea, pensula sau rola pentru amorsarea si grunduirea suportului. Mixer sau bormasina cu palete, pentru a amesteca produsul. Gletiera din otel inoxidabil pentru a intinde si a nivela Tencuiala Decorativa. Drisca se foloseste pentru modelaj.

Echipa YAYA

Un comentariu: