miercuri, 20 noiembrie 2013

Tipuri de tencuieli decorative

Un atu impresionant al tencuielilor decorative este faptul ca acestea au aspecte total distincte si astfel putem obtine o mare varietate de forme si de culori, observabile chiar cu ochiul liber. Desigur ca avem si forma veche cu relief, o varianta foarte la moda la vremea ei, insa aceasta este cu mult depasita. Acum cele mai alese forme de tencuiala decorativa sunt cele care imita lemnul, piatra, cele cu aspect canelat adica cu aspect de scoarta de copac, mai avem si tencuiala cu aspect de bob de orez sau asa numita praf de piatra, ori cele care arata ca si cand ar fi zgariate. Acestea par sa semene de la distanta, insa daca le privim in apropiere ne vom da seama ca ele au diferente clare de marime, avand in vedere ca grosimea unei tencuieli porneste de la 0.5 mm si ajunge pana la 3.5 mm. 
Tencuielile decorative sunt de mai multe tipuri in functie de compozitia lor, aceasta fiind si cea care le da calitatea. Aici avem urmatoarele variante: tencuielile minerale, tencuielile acrilice, tencuielile silicate si tencuielile siliconice.

Tencuielile minerale contin ciment dar si pietre fine de marmura, var si alte materiale care dau in final aspectul dorit, unul dintre cele mentionate. Tencuiala acrilica este foarte fina, ea are in componenta rasini, dar si alte materiale si este de calitate superioara, fata de cea minerala, tencuiala acrilica avand si o anumita elasticitate. Tencuiala silicata are in componenta atat materiale, pietre fine de marmura sau rasini, insa in plus contine silicati, acestia dandu-i o calitate superioara fata de cele mantionate pana acum. Finalmente avem si tencuiala siliconica, aceasta avand in componenta imbunatatiri simtitoare, rezista foarte bine la razele ultraviolete, cat si la temepraturi extreme. Ultimele doua variante de tencuieli rezista cel mai bine la licheni, igrasie si alte probleme de genul acesta, ele au locul unu de impermeabilitate, pot fi folosite cu succes in cadrul suprafetelor destinate izolarii termice. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu