vineri, 10 ianuarie 2014

Tencuiala structurata la exterior - materiale si manopera.

Aspectul unei case conteaza intotdeauna, mai ales cand ne referim la partea exterioara a acesteia. Este foarte important ca materialele folosite sa fie calitative si sa ofere la final confortul sperat, dar si durabilitate si rezistenta in timp. Pentru aceasta este bine sa acordam atentie sporita procesului de realizare a finisajului, cat si a factorilor de risc.

Inainte de a aplica tencuiala structurata, este bine sa folosim un fond abraziv, vopsea decorativa si tencuiala structurata. Fondul abraziv contine praf de marmura si este creat cu scopul de a ajuta tencuiala decorativa sa se prinda mai bine. Dupa aplicarea acestuia, se va trece la aplicarea vopselei decorative, eventual a uneia siliconata din piatra de marmura, cu adaosuri de rasini hidrofobe. Rasina siliconata si cea hridofoba au calitatea de a respinge apa si de a permite peretelui sa respire. Datorita acestor rasini din vopseaua structurata, nu vor mai exista pierderi mari la aplicarea pe suport, lucru care va permite o lucrabilitate sporita.

Cum aplicam?

Aplicarea incorecta a oricarui material, poate duce la compromiterea lucrarii. Din acest motiv, inainte de a incepe, este foarte importanta alegerea unei echipe de constructori care sa aiba calificarea necesara si sa execute lucrari de calitate. Pe stratul suport se va aplica fondul abraziv de colorare pentru tencuieli si vopseaua decorativa structurata. Pentru ca fondul abraziv are rol de “prindere”, trebuie colorat asemeni tencuielii decorative siliconata. La 24 de ore dupa aplicarea fondului abraziv de colorare pentru tencuiala si vopsea, se trece la urmatorul pas, respectiv aplicarea tencuielii structurate.

Nu toate tencuialile decorative structurate se dilueaza. Pe unele le gasim deja preparate, in timp ce la altele, daca materialul este prea gros se poate adauga putina apa. Dupa aplicarea vopselii decorative structurata se va trece la driscuirea acesteia. In cazul tencuielii structurate, driscuirea se va face cu miscari verticale si orizontale.

Tencuielile structurate nu se aplica in conditii climatice inadecvate, vant puternic si soare. Se poate obtine o termoizolatie de calitate si un aspect placut al locuintei, daca peretii se lucreaza rapid si calitativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu