vineri, 20 decembrie 2013

Recomandari pentru tencuiala decorativa

Atunci cand realizati un finisaj cu tinci trebuie sa aveti grija ca suprafata sa nu se usuce rapid. Este foarte bine sa stropiti putin cu apa pentru a ajuta la o uscare lenta. Totusi cele mai bune recomandari pentru a realiza o tencuiala decorativa de succes nu le pot oferi decat specialistii in domeniu. Iata cateva dintre ele: nu utilizati  tencuiala mai tarziu de 12 luni de la fabricarea acestesteia sau de la desfacerea sacului, daca faceti tencuiala pentru exteriorul unei case, incercati sa evitati sa  folositi tinci, mortar; nu apelati la uscare rapida prin aerisire a camerei sau prin vant ori crearea artificiala a acestuia. Incercati sa aplicati pentru exterior o tencuiala decorativa mai de calitate. Aceasta isi va scoate banii in scurt timp cand veti vedea ca este mult mai rezistenta si nu veti fi nevoiti sa faceti investitii anuale sau periodice. Daca utilizati tencuieli pentru exterior atunci va trebui sa aveti grija sa nu aplicati acolo unde soarele bate prea puternic, iar daca sunteti fortat de imprejurari, atunci ar fi bine sa evitati culorile inchise.
Trebuie sa utilizati plase protectoare in cazul in care faceti tencuiala decorativa de exterior. Uscarea nu trebuie sa fie facuta rapid asa cum am zis, iar pentru acest lucru puteti sa feriti de ploaie cat si de vant direct, aplicand o plasa dupa schela pentru a proteja suprafetele direct expuse. In momentul in care aplicati insa tencuiala decorativa si nu aveti un expert pentru aceasta manopera, puteti sa cititi cat mai bine instructiunile si sa le urmati pas cu pas.

Totusi chiar daca calitatea tencuielii este una extrem de superioara si in final nu aveti rezultatele dorite, trebuie sa va ganditi si la faptul ca vremea, conditiile de lucru si lucratorul sunt factori care determina un rezultat distinct si in orice caz influenteaza aspectul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu