joi, 2 ianuarie 2014

Tipuri de placari si tencuieli pentru soclu

Alegerea unui finisaj pentru soclul casei, unul care sa fie cat mai avantajos din punct de vedere al pretului si al aspectului estetic este una dintre etapele finale ale ridicarii unei case. Pentru ca soclul este partea cea mai expusa umezelii, radiatiilor ultra-violete si cea care resimte cel mai bine schimbarile bruste de temperatura si ciclul inghet-dezghet, este o parte a casei care trebuie tratata cu maximum de atentie. Este adevarat ca proprietarii de case se ingrijesc adesea doar de partea estetica, insa este treaba echipei cu care se lucreaza sa ii informeze pe acestia de importanta deosebita a soclulul in sistemul de hidroizolatie a casei, astfel incat solutia adoptata pentru finisarea acestuia sa imbine pe deplin esteticul si practicul. Astfel, orice solutie de finisare s-ar alege pentru soclu, fie ca vorbim de placare cu piatra naturala sau caramida aparenta, de tencuiala de soclu, sau de mai noile sidinguri pentru soclu, acestea vor trebui sa aiba si bune calitati de hidroizolator.
Daca se opteaza pentru tencuiala de soclu, aceasta este o varianta eficienta atat din punct de vedere al costurilor, cat si din punct de vedere al hidroizolatiei. In plus, este si mai rapid si mai usor de aplicat. Tencuiala decorativa pentru soclu este si o solutie decorativa foarte buna si poate fi aleasa dintr-o varietate de culori si diferite granulatii.
Placarea cu piatra naturala sau cu caramida aparenta, desi este un bun izolator pentru soclu, necesita o investitie financiara mai mare si un timp mai mare pentru finalizarea lucrarilor. De asemenea, pentru aspectul final, dar si pentru calitatea hidroizolatiei, este foarte important ca piatra sa fie pusa cu atentie si cat mai profi.
Sidingurile pentru soclu sunt o solutie ce poate imita cu succes piatra, lemnul sau caramida, insa depinde foarte mult de calitatea sa. Pretul este accesibil in general, dar exista si variante scumpe. Montarea trebuie sa fie fara cusur, altfel incat hidroizolatia casei sa nu fie pusa in pericol, caci umezeala se va infiltra cu usurinta pe sub placile montate incorect si va crea in timp mucegai si igrasie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu