joi, 7 noiembrie 2013

Ce sunt pigmentii de culoare

Dupa ce toate finisajele unei locuinte au fost terminate, ori pur si simplu vreti sa aduceti o nota mai vesela apartamentului, sau vi se pare ca vechea nuanta nu se mai potriveste cu restul locuintei, o ideea potrivita ar fi sa va achizitionati o cantitate necesara de vopsea in care sa adaugati pigmenti de colorare cu ajutorul carora ve-ti obtine nuanta si efectul dorit pentru casa dumneavoastra.
Pigmentii de culoare se regasesc in diverse nuante reprezentand solutia viabila pentru colorarea vopselelor lavabile, semilavabile, a compozitiilor apoase pe baza de var, acestia putand fi folositi insa si in compozitia grundurilor si a lacurilor de lemn ori a ipsosurilor. Pigmentii de colorare sunt usor de amestecat in orice gen de substanta care urmeaza a fi aplicata pe perete, fiind nevoie de o agitare puternica in prealabil pentru a se amesteca bine compozitia dintre pigment si vopsea, dar si pentru a obtine nuanta dorita.
Inainte de a incepe vopsirea sau varuirea propriu-zisa se recomanda folosirea unei cantitati mici pe perete pentru a vedea mai bine daca nuanta este cea dorita, specialistii in domeniu constructiilor recomanda ca o data ce o intreaga cantitate de vopsea s-a amestecat cu un pigment de colorare, aceasta sa fie folosita integral cu un singur produs dintr-un anumit lot. Nu se recomanda sa se schimbe lotul de pigment deoarece nuantele pot sa difera in functie de producator, chiar daca pe ambalaj sunt inscriptionate aceleasi nuante.
In ceea ce priveste conditiile de depozitare ale pigmentilor de colorare trebuie sa se respecte anumite standarde pentru a nu periclita compozitia si calitatea lor.
Se recomanda ca produsul sa fie ambalat in recipiente de plastic inchise etans, care sa fie ferite de razele soarelui deoarece poate afecta culoarea pigmentului, dar trebuie sa fie ferit si de inghet.


Valabilitatea unui pigment de culoare care a fost tinut in conditii optime de depozitare este de aproximativ 24 de luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu