sâmbătă, 9 noiembrie 2013

De ce sunt importante finisajele pentru soclu




O parte foarte importanta ce tine de finisajele unei case o reprezinta partea in care se trece la tencuiala de soclu.
Cum piata materialelor de constructii este una destul de ofertanta exista o multitudine de tipuri de astfel de tencuieli, alegerea uneia in detrimentul alteia depinzand de o multitudine de factori subiectivi sau obiectivi.
Unul din cele mai cunoscute tipuri de tencuieli de soclu este reprezentat de tencuiala marmorata, fiind considerat un produs de cea mai inalta calitate in compozitia caruia intra aditivi specifici, rasini acrilice si granule colorate din marmura, produsul fiind destinat in special soclurilor caselor, dar unii constructori sunt de parere ca tencuiala marmorata pentru soclu poate fi folosita si in interior pentru decorarea unor coloane ori arcade. Datorita mediului extern pe care urmeaza a fi aplicata tencuiala de soclu, produsul trebuie sa aiba anumite caracteristice ce trebuiesc indeplinite pentru ca aderenta si durabilitatea sa fie cat mai bune in timp.
Asadar, o tencuiala de soclu de calitate trebuie sa reziste la intemperii, la razele puternice ale soareluri, ori la un grad scazut al inghetului inregistrat pe timp de iarna.
Insa, poate cea mai importanta caracteristica a unei tencuieli de soclu de care un potential client ar trebui sa tina seama o reprezinta gradul de rezistenta la umiditate si UV, constructorii recomandand ca tencuiala pentru soclu sa fie folosita pe un substrat  in care in prealabil s-a folosit o tencuiala specifica zonelor climatice specifice asezarii locuintelor.


In general suprafetele agreate pentru aplicarea tencuielelor de soclu marmorate sunt suprafetele pe care se aplica de regula toate celelate tipuri de tencuieli, precum suprafete construite pe baza minerala: betoane, suprafete pe care s-a aplicat in prealabil var sau ipsos, placi de gips, chiar si anumite zugraveli mai vechi indiferent de gradul lor de uzura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu