duminică, 19 ianuarie 2014

Cum alegi vopseaua decorativa

Vopseaua decorativa este cu siguranta un motiv de discutie aprins in momentul in care dorim sa renovam o camera sau un apartament intreg. In familie sunt preferate mai multe culori, unii au gusturi mai excentrice, altii doresc ceva mai simplu, si multe altele, insa la final o decizie trebuie luata, de comun acord sau prin impunere.
Totusi cum alegi cea mai potrivita culoare de vopsea decorativa
daca opiniile se bat cap in cap? Trebuie in primul rand sa tii cont de restul nuantelor care imbraca camera sau in cazul renovarii unui apartament intreg - de tematica apartamentului. Daca ar fi sa schimbi insa si mobila sau toate accesoriile din camera, atunci poti sa faci modificari radicale ceea ce inseamna si un buget mult mai mare. Desigur, nu este unul dintre cele mai dese cazuri.
Asadar, daca te gandesti sa schimbi culoarea vopselei in camera, tine cont in primul rand de draperii si de perdele. Acestea trebuie sa fie intr-un ton radical contrastant fata de nuanta peretilor, in cazul in care ai mobila asemanatoare cu acestea. In cazul in care mobila este de culoare diferita fata de perdele si draperii, atunci poti alege fie o culoare a peretilor fie ca cea a draperiilor, fie ca cea a mobilei, in functie de preferinte. Sunt posibile si cazurile in care sunt acceptate trei culori si mai multe nuante ale acestora, insa ele sunt mai indicate pentru camerele copiilor. In cazul peretilor de exterior, mai ales la casa, de preferat sunt culorile neutre. Ultimele tendinte insa mai moderne, arata si o serie de animatii aduse caselor si picturii lor. Se pot aplica de exemplu copaci desenati pe peretele unei case sau flori la baza ei, pe peretele din fata. In cele din urma zugravitul este tot o arta, insa trebuie sa o faci cu bun gust, iar pentru ca acest aspect sa fie indeplinit trebuie sa tii cont si de parerile specialistilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu