vineri, 24 ianuarie 2014

Tencuielile nobile decorative - caracteristici si utilizare

Tencuiala nobila structurata se utilizeaza pentru finisarea decorativa a peretilor interiori sau exteriori, dar si pentru protectia acestora, a tavanelor incaperilor constructiilor, cat si a restului suprafetelor interioare sau exterioare dintr-o incapere. In procesul de tencuiala putem vorbi de beton sau alte suporturi minerale, tencuieli de ciment si var dar si sisteme termoizolante.

Tencuiala nobila structurata este un material pastos alb, cu granule de marmura naturala alba in compozitie, alaturi de o rasina sintetica, in dispersie apoasa. Cel mai adesea tencuiala se fabrica din materii prime in stare pura, fara niciun fel de deseuri industriale ori reziduri toxice. Pe piata materialelor de construcii se gaseste o gama variata de material pentru tencuieli nobile structurate, produse de firme de renume din domeniu. Se gasesc ambalate in galeti de 25 de kilograme si au preturi care variaza intre 80 si 250 de lei, in functie de firma producatoare.


Avantaje:

aspect deosebit fata de alte tencuieli  
o aderenta mai buna
se aplica usor pe orice fel de suprafata si pe sisteme termoizolante
impermeabilitate, durablitate
neinflamabile, non-toxice, ecologice
rezistenta la factori fizici si de mediu
produsul se prepara usor, pe loc, in culoarea si granulatia aleasa de cumparator
pierderile sunt reduse, deoarece in momentul aplicarii nu ramane pasta pe gletiera
calitate sporita

In functie de nuanta dorita, tencuiala structurata se poate colora conform unui paletar, dupa retete proprii. Folosind paste de colorare, exista mai multe variante de granulatie si culori disponibile. Pe suprafetele termoizolante expuse direct la soare, o mare parte din zi, nu este recomandata folosirea de nuante inchise de culoare. Un exemplu concludent il pot reprezenta extremitatile sudice ale cladirilor, care sunt afectate mai mult de razele soarelui decat restul zonelor casei. Acest lucru poate duce la incalzirea peretilor pe timpul verii, lucru nedorit in zilele caniculare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu