luni, 3 februarie 2014

Tencuiala decorativa - imbina trecutul cu prezentul

Ca in orice proiect de imbunatatire al casei, exista o multime de detalii pe care trebuie sa le iei in considerare daca doresti sa ai cel mai bun rezultat estetic. Tencuielile decorative vin in tot felul de forme, stiluri si dimensiuni, si de aceea ai nevoie de cel mai bun determinant, prin evaluarea tuturor elementelor de design interior din casa ta.

Gusturile nu se discuta
Designul interior depinde, de cele mai multe ori, de preferintele personale. Ceea ce o familie ar putea considera un interior confortabil si cald, o alta ar putea vedea claustrofobie si intuneric. Foloseste-ti stilul personal ca un ghid pentru a gasi tipul de tencuiala si vopsea decorativa potrivita pentru tine si familia ta.

Mentine acuratetea istorica
In cazul in care casa ta este o comoara istorica, adaugand tencuiala decorativa adecvata ii poate da o valoare semnificativa. Cu toate acestea, in cazul in care ornamentele sunt aspre, cu garnituri care nu se potrivesc cu stilul original al casei, ar putea ajunge sa ii scada din valoare. In primul rand, daca nu stii in ce perioada a fost constuita casa si ce stil arhitectural a fost folosit, poti afla aceste informatii de la un agent imobiliar sau un antreprenor. Odata ce stii perioada de origine, va fi mult mai usor sa adaugi ornamente care sa se potriveasca cu fundalul istoric al casei.

Pastreaza estetica curenta
Similar cu pastrarea elementelor de design din acea epoca, vei dori, probabil, sa pastrezi si elemente de design intr-un stil asemanator prezentului. In cazul in care piesele tale de mobilier sunt toate elegante si moderne, tencuiala decorativa ar trebui sa aiba, de asemenea, aceleasi influente. Unii designeri de interior adora sa se joace cu stiluri contradictorii, iar rezultatele pot fi placute.


Apeleaza la profesionisti
Angajarea unui personal cu experienta este de multe ori o modalitate buna de a obtine o perspectiva obiectiva asupra tencuielii decorative. Contractantul a manipulat, probabil, mai multe tipuri diferite de proiecte decorative si te poate ajuta sa alegi modele si elemente care sa se potriveasca atat cu stilul, cat si cu bugetul de care dispui. Acesta te poate ajuta, de asemenea, sa consulti un specialist in design interior. Desi contractorii dispun de expertiza tehnica, designerii de interior pot aduce creativitate si intelegere de fond a modului in care diferite ornamente iti pot afecta camera.

Prietenii si rudele pot oferi un sfat bun, de asemenea, deoarece acestia sunt familiarizati cu stilul tau zilnic de viata. De multe ori prietenii si familia pot oferi mai multe opinii sincere. Asculta cu atentie la ceea ce au de spus despre ideile tale de tencuiala decorativa si vezi ce ai omis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu